MILJÖPOLICY

Med fokus på kundnyttan utvecklar och producerar Marbäck Tricot AB kvalitetsplagg och tyger i trikå. Produkterna är baby- och barnkläder, funktionella fritids- och modeplagg, yrkeskläder samt tyger.Vi verkar för en god resurshushållning och en ökad användning av ekologiska material. Vi är GOTS certifierade av ECOCERT Greenlife, licens nummer 130245 och Fairtrade certifierade, id nr 19250. Vi följer miljölagstiftningen och samtliga bindande krav i de länder vi verkar. Vi arbetar med att minska utsläpp av växthusgaser, vi använder tex grön el från vattenkraft som inte sliter på naturens begränsade resurser. Ständig förbättring kännetecknar vår verksamhet där lagstiftning och branschkrav utgör miniminivån. Vi arbetar aktivt med att förebygga föroreningar. God etik med socialt ansvar präglar vår tillverkning i Sverige och vårt dotterbolag Kuldigas Tekstils i Lettland.

OEKO TEX 100

En internationell garant för att inga hälsoskaldliga kemikalier finns kvar i textilen vid försäljning. Materialet behöver ej vara ekologiskt odlat.

Oeko-Tex® är världens ledande humanekologiska märkning för textilier som testats för hälsoskadliga ämnen.

Ladda ner vårt OEKO-TEX certifikat
(giltigt till 2025-01-29)

Ladda ner certifikat

GOTS (Global Organic Textile Standard)

En miljömärkning som ställer kvalitetskrav i alla led i produktionen. Från ekologisk odlad bomull till att beredning och efterbehandling ska vara miljöanpassad.

Ladda ner vårt GOTS certifikat
(giltigt till 2024-09-30)

Ladda ner certifikat

ISO 14001

Vi är certifierade ISO 14001, detta garanterar dig som kund att våra produkter påverkar miljön mindre och att vår gemensamma miljö inte blir skadad.

Ladda ner vårt ISO 14001 certifikat
(giltigt till 2026-06-25)

Ladda ner certifikat