MILJÖPOLICY


Med fokus på kundnyttan utvecklar och producerar Marbäck Tricot AB kvalitetsplagg och tyger i trikå. Produkterna är baby- och barnkläder, funktionella fritids- och modeplagg, yrkeskläder samt tyger. Vi verkar för en god resurshushållning och en ökad användning av ekologiska material. Vi är GOTS certifierade av ECOCERT Greenlife, licens nummer 151993 och Fairtrade certifierade, id nr 19250. Vi följer miljölagstiftningen och samtliga bindande krav i de länder vi verkar. Vi arbetar med att minska vår klimatpåverkan, vi använder tex grön el från sol-, vatten- och vindkraft som inte sliter på naturens begränsade resurser. Ständig förbättring kännetecknar vår verksamhet där lagstiftning och branschkrav utgör miniminivån. Vi arbetar aktivt med att förebygga föroreningar. God etik med socialt ansvar präglar vår tillverkning i Sverige och vårt dotterbolag Kuldigas Tekstils i Lettland.

OEKO TEX 100

En internationell garant för att inga hälsoskaldliga kemikalier finns kvar i textilen vid försäljning. Materialet behöver ej vara ekologiskt odlat. 

Oeko-Tex® är världens ledande humanekologiska märkning för textilier som testats för hälsoskadliga ämnen. 

GOTS (Global Organic Textile Standard)

En miljömärkning som ställer kvalitetskrav i alla led i produktionen. Från ekologisk odlad bomull till att beredning och efterbehandling ska vara miljöanpassad.

FAIRTRADE

En oberoende produktmärkning. När du väljer Fair Trade bidrar du till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer.

ISO 14001

Vi är certifierade ISO 14001, detta garanterar dig som kund att våra produkter påverkar miljön mindre och att vår gemensamma miljö inte blir skadad.